تبلیغات
***طب سنتی*** - بر اساس مطالعات و بررسی‌های انجام شده، عسل برای درمان سرفه كودكان مؤثر است
***طب سنتی***
♥♥♥♥طبیعت میراث گذشتگان و حق آیندگان است.♥♥♥♥
صفحه نخست       پست الکترونیک          تماس با ما              ATOM            طراح قالب
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد.

مدیر وبلاگ : موسی ظروفی
نویسندگان
سرفه جزو علل بسیار شایع مراجعه كودكان به بسیاری از مراكز درمانی است. سرفه در بسیاری موارد، در كودكان جنبه حفاظتی دارد و مانع از ورود عوامل مضر مانند باكتری‌ها، ویروس‌ها، مواد حساسیت‌زا، گرد و خاك و ترشحات و اجسام خارجی به داخل ریه می‌شود. از این رو سركوب كردن سرفه بسیار خطرناك است اما سرفه گاهی آزار دهنده است و گاهی خواب كودك را شدیدا تحت تأثیر قرار می‌دهد یا موجب عوارضی مثل درد شكم، استفراغ، خونریزی ملتحمه می‌شود. بنا بر این متخصصان بیماری‌های كودكان بیش از سایر گروه‌های پزشكان در مورد حساسیت ریوی (آسم) در كودكان حساس هستند. دكتر علیرضا ناطقیان فوق تخصص بیماری‌های عفونی كودكان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران در مقاله‌ای در ماهنامه غذا، تأثیر درمانی عسل بر كاهش سرفه كودكان را تشریح كرده است.

به گفته وی، در اینكه كاهش یا قطع سرفه كودكان با كمك عسل حتما باید با نظر پزشك معالج باشد، تردیدی نیست اما مهم‌ترین پرسش، این است كه بهترین روش برای كاهش سرفه در زمانی كه مزاحم خواب كودك می‌شود ،كدام است؟
طی سال‌های گذشته، داروهای ضدسرفه فراوانی به مردم عرضه شده كه برخی از آنها روی مركز كنترل كننده سرفه اثر می‌گذارند و برخی جنبه آنتی هیستامینینگ یا خشك كننده ترشحات بینی دارند.

از دیرباز، داروهای مختلفی به عنوان كاهش دهنده سرفه یا خلط‌آور در طب سنتی مورد استفاده قرار گرفته كه مصرف عسل، جایگاه ویژه‌ای در بین این داروها پیدا كرده است. در بسیاری از فرهنگ‌ها، از عسل برای درمان علائم عفونت تنفسی فوقانی مانند گلودرد استفاده می‌شود. باید به خاطر داشت كه مصرف عسل طبیعی در سن زیر یك سالگی، به دلیل خطر احتمالی بروز یك بیماری عصبی شدید به نام «بوتولیسم»، هرگز توصیه نمی‌شود.
مطالعات فراوان پیرامون خواص دارویی عسل، نشان داد برخی انواع‌ آن در بهبود زخم مفید هستند. سازمان جهانی بهداشت نیز برای علائمی همچون سرفه و سرماخوردگی، عسل را یك درمان بالقوه اعلام و در گزارش خود مصرف عسل را توصیه كرده است. علاوه بر این، عسل خواص آنتی‌اكسیدانی دارد و موجب آزادسازی عوامل ضدالتهابی و ضدمیكروبی بدن می‌شود كه به «سایتوكین» معروف هستند.
بر این اساس، مطالعه‌ای در سال 2007 میلادی در یك مركز دانشگاهی پنسیلوانیای آمریكا انجام شد. طی این مطالعه، كودكان و نوجوانان 2 تا 18 ساله‌ای كه به دلیل سرفه ناشی از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مراجعه كرده بودند و كمتر از 7 روز از شروع علائم آنها می‌گذشت و برخی از آنها دچار تب خفیف، گلودرد، سردرد و بدن‌درد بودند، به طور تصادفی در یكی از 3 گروه مورد بررسی قرار گرفتند( این بیماران به 3 گروه تقسیم شدند) گروه اول شربت «دكسترو متورفان» (یك شربت رایج ضد سرفه) با طعم مصنوعی عسل و بدون عسل واقعی را دریافت كردند. گروه دوم عسل واقعی مصرف كردند و گروه سوم فقط دارونما به آنها داده شد.
در این بررسی، مقدار عسل مصرفی برای كودكان 2 تا 5 ساله،
نصف قاشق مرباخوری، برای كودكان 6 تا 11 ساله یك قاشق مرباخوری و برای نوجوانان در سنین بالاتر 2قاشق مرباخوری بود. از والدین بیماران هر 3 گروه خواسته شد درشب‌های بعد، معیارهایی مانند شدت سرفه و میزان مزاحمت آن برای كودك و حتی والدین و میزان آزار دهندگی سرفه را گزارش كنند. لازم به یادآوری است كه در گروه دوم، عسل حدود نیم ساعت قبل از خوابیدن كودك مصرف شده بود.
با توجه به اینكه هیچ یك از والدین و پزشكان، نمی‌دانستند كه چه كودكی در حال مصرف چه تركیبی است و در چه گروهی قرار دارد، نتایج این مطالعه بسیار جالب بود زیرا وضعیت گروهی كه عسل مصرف كرده بود، چه از نظر میزان سرفه و چه از نظر میزان مزاحمت آن برای كودك و كیفیت خواب او، به مراتب از گروه دریافت كننده شربت ضد‌سرفه دكسترومتورفان بهتر بود.
دكتر ناطقیان در مورد نوع عسل و تأثیرات انواع عسل‌ها، معتقد است كه هرچه عسل تیره‌تر باشد، خواص آنتی‌اكسیدان آن بیشتر و احتمالا خواص ضدسرفه بهتری خواهد داشت. خواص نرم كنندگی موضعی عسل نیز ممكن است به ضد سرفه بودن آن كمك كند. در برخی مطالعات، این فرضیه مطرح شده كه میزان شیرین بودن تركیباتی كه برای جلوگیری از سرفه استفاده می‌شود نیز در خواص ضد سرفه‌ای آنها مؤثر است. احتمال دارد كه تركیبات شیرین به طور طبیعی بتوانند بزاق را بیشتر كرده و حتی ترشح موكوس یا ترشحات مخاطی را در راه‌های هوایی افزایش داده و موجب اثر نرم كنندگی روی حلق و حنجره شود و به طور خاص، سرفه‌های خشك و غیر خلطی را كاهش دهند. در مورد سرفه‌های خلط‌آور نیز فرضیه محققان این است كه احتمالا اثر این تركیبات، بهبود خواص پاك‌كنندگی مژك‌های دستگاه تنفسی است كه به صورت یك خاصیت خلط‌آور عمل می‌كند. همچنین گفته شده تركیبات آرامبخش كه به طور طبیعی در بدن تولید می‌شوند نیز می‌توانند در اثر مصرف تركیبات شیرین مانند عسل افزایش یافته و به این ترتیب خواص ضد درد خود را اعمال كنند.
طبق نظریه دیگری، ممكن است پایانه‌های عصبی حسی كه آغازگر سرفه در انسان هستند، به خاطر نزدیكی مكانی به رشته‌های عصبی مرتبط با درك شیرینی در زبان تحت تأثیر قرار گیرند. با توجه به خواص جانبی عسل از نظر تغذیه‌ای و با توجه به عوارض جانبی داروهای ضد سرفه مانند دكسترومتورفان از قبیل عوارض عصبی، خواب آلودگی و افزایش حساسیت، باید تلاش بیشتری از طرف جامعه داروسازان و متخصصان تغذیه برای شناسایی خواص انواع عسل در كشور و تحقیقات بیشتر برای تعیین مناسب‌ترین غلظت و میزان مصرف عسل صورت گیرد.
دكتر ناطقیان تأكید كرده است كه بیماری‌های سینوزیت، حساسیت‌های شدید تنفسی، آسم و خروسك ممكن است در ارتباط با بیمارهای مزمن ریوی، قلبی و دیابت باشد كه در این صورت، نمی‌توان از عسل برای درمان آنها استفاده كرد.
اكنون كه در مورد تأثیر شگفت انگیز عسل بر درمان سرفه كودكان سخن گفته شد، به جاست به چند نكته درباره انواع عسل و همچنین شكرك زدن عسل اشاره كرد.
*انواع عسل می‌توانند، خواص گوناگونی داشته باشند مثلا عسل «گون» كه زردرنگ است و از كندوهای كرمانشاه، خوانسار و همدان به دست می‌آید، برای افراد مبتلا به زخم‌های عفونی، بزرگی پروستات، روماتیسم و بی‌خوابی، مفید است. عسل «اقاقیا» كه بی‌رنگ با مزه ملایم است، به رشد كودكان و تقویت حافظه كمك می‌كند و در درمان كم‌خونی هم مفید است. عسل «آویشن» كه محصول مناطق طالقان، طارم و زنجان و قهوه‌ای رنگ است، مانند خود گیاه آویشن در بهبود آسم، تنگی نفس و سرفه مؤثر است.
شكرك زدن عسل یا (تشكیل گرانول و كریستال): ایجاد شكرك در محدوده دمای 20 درجه سانتیگراد و به دلیل وجود مواد قندی در عسل رخ می‌دهد. حرارت دادن باعث از بین رفتن شكرك می‌شود ولی دمای زیاد، خواص عسل را نیز از بین می‌برد. رطوبت و میزان آب موجود در عسل نیز از دیگر عواملی است كه باعث سرعت تشكیل شكرك می‌شود. به همین دلیل عسل برگرفته از استان‌های شمالی كشور، سریع‌تر از عسل نواحی خشك شكرك می‌زند. باید توجه داشت كه شكرك‌زدن و خاصیت تبلور عسل، دلیل عدم مرغوبیت آن نیست و بعضی افراد به اشتباه، عسل بلوری شده را مصنوعی یا تقلبی می‌دانند!!

 





نوع مطلب :
برچسب ها :
          
پنجشنبه 25 اسفند 1390





آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی



.

Online User


p30web
کد HTML:
کد HTML: